Călin Cyfer - omul frugivor

Călin Cyfer este un cantator de blues rock. Predă lecții de chitară în București.După trecerea la raw veganism a devenit un atlet amator de anduranță, o „cascadorie” notabilă fiind: urcarea pe Vârful Postăvaru 1800 (metri altitudine) de 100 de ori în 100 de zile consecutive, în 2015. Se consideră un nomad, pentru că se relocalizează deseori în zone tropicale, în special atunci când e iarnă în România.

Omul Frugivor în secolul XXI cu Călin Cyfer

Călin Cyfer a susținut o conferință despre dieta frugivoră. Cum, când, unde și de ce ar aborda cineva un astfel de stil alimentar? Care sunt avantajele și dezavantajele unui astfel de regim. Cunoscut ca Haplea Fructaliu, Călin Cyfer a devenit raw vegan în urmă cu 5 ani, experimentând o scădere rapidă în greutate (20 kg), un nivel crescut de energie (pentru alergat maratoane montane) și o sănătate de fier.

Primatele sunt frugivore. Omul face parte din ordinul primatelor. Fructele sunt hrana pentru care este cel mai bine adaptat, deși după plecarea din Africa a trebuit să se obișnuiască să consume alte alimente ca mâncare de bază (grâne, rădăcinoase, carne, lactate). Un frugivor consumă fructe în proporție de 60-70% din volumul de alimente. Fructele satisfac necesarul de calorii, pofta de dulce, hidratează și vin cu aproape toate micronutrimentele necesare funcționării organismului. Tipul de fructe rămâne la alegerea individului: un frugivor activ va consuma mai multe fructe dulci (banane, curmale, persimmon), altul mai sedentar va consuma fructe mai puțin dulci (roșii, castraveți, ardei). Pofta de sărat și necesarul de sodiu/calciu sunt acoperite de verdețuri (diverse tipuri de salată, varză furajeră, spanac).

Mimi Kirk

Mimi Kirk

A cucerit întreaga lume cu cărțile ei despre cum să trăiești sănătos, are 77 de ani și arată impecabil, este vegetariană de la 30 de ani și în ultimii ani a ales stilul de viață raw vegan.

A venit prima oară în România în vara lui 2016 și a susținut conferința "How to live raw in Romania".
mai multe detalii
Brian Clement și Anna Maria Gahns Clement

Brian și Anna Maria Clement

Brian Clement este directorul renumitului Hippocrates Health Institute, din West Palm Beach, Florida.

Anna-Maria Gahns Clement este director executiv al Institutului Hippocrates si, alaturi de Brian, vorbeste in conferintele din intreaga lume despre metodele naturiste de ingrijire in familie si in pediatrie.
mai multe detalii
Călin Cyfer - omul frugivor

Călin Cyfer

Călin Cyfer este un cantator de blues rock. Predă lecții de chitară în București. După trecerea la raw veganism a devenit un atlet amator de anduranță.

Iubește fructele și vorbește despre ce înseamnă să fii frugivor - până la urmă, fructele sunt alimentele care chiar... doresc să fie mâncate, acesta este scopul lor!
mai multe detalii
Alec Blenche

Alec Blenche

Vegetarian convins de peste 10 ani , Alec Blenche este cofondator si editor general al site-ului www.viataverdeviu.ro si cofondator si consilier in cadrul restaurantului Bistraw Verde Viu.
mai multe detalii
Andrei Roșu

Andrei Roșu

Are 39 de ani, este tata a doi copii, are experienta de peste 15 ani in mediul corporatist, este sportiv de andurata, blogger, scriitor si vorbitor inspirational, organizator de evenimente caritabile, sustinator de proiecte sociale, donator benevol de sange si… multe altele.
mai multe detalii
Denis Dochioiu

Denis Dochioiu

Denis Dochioiu: "Ritmul agitat in care traiam m-a facut sa aleg yoga pentru a putea face fata provocarilor de zi cu zi. Mi-am dat demisia si am plecat in India, in Rishikesh, unde am facut primul TTC de 200 ore acreditat Yoga Alliance US si am participat la Festivalul International de Yoga."
mai multe detalii
Manuela Costea

Manuela Costea

Manuela Costea, autoare pasionată a rețetelor raw vegane și vegane de pe site-ul retetele-manuelei.ro, are o misiune personală: să ofere căi simple spre o alimentație sănătoasă tuturor celor interesați să-și transforme stilul de viață.
mai multe detalii
Mihaela Stroe

Mihaela Stroe

In ultima vreme, foarte multi oameni isi dau seama intuitiv ca ceea ce le lipseste sunt chiar ei insisi. Misiunea Mihaelei este aceea de a sprijini cat mai multi oameni sa fie pe primul loc in viata lor si sa ii sustina sa aiba cat mai multe momente de luciditate in viata lor.
mai multe detalii
Florentina Gionea

Florentina Gionea

Florentina Gionea este autoarea Kit-ului “Cum sa slabesti fara nutritionist!”, ce cuprinde Jurnalul personal de Detoxifieresi audiobook-ul 24 de trucuri prin care sa topesti kilogramele in plus. Este fondatoarea mai multor programe educationale de sanatate.
mai multe detalii
Emese Magdas

Emese Magdas

Emese are 10 ani de experiență de lucru, timp în care a lucrat cu peste o mie de femei. Este trainer de Sănătate Intimă (gimnastică perineala) și terapeut de Echilibru Hormonal. A ales să fie alături femeilor și cuplurilor care vor sănătate, echilibru și fertilitate.
mai multe detalii
Ionuț Costin

Ionuț Costin

Costin Ionuț Costin este un vegetarian convins, autor și conferențiar, lector de Ayurveda cu o experiență de peste 11 ani, trainer atestat ANC/CNFPA.
mai multe detalii
Health Educator Catrinel Popescu

Catrinel Popescu

Vegetariana din 2002, este fondatoarea platformei Do Good Academy. Catrinel este certificata ca Health Educator de catre renumitul institut Hippocrates Health Institute din West Palm Beach, Florida.
mai multe detalii
Diana Luppa,  Presedinte al Asociatiei Vegetarienilor din Romania

Diana Luppa

Vegetariana din 2009, fondatoare a 1001vegetarieni.ro, Diana Luppa este Presedinte al Asociatiei Vegetarienilor din Romania si initiatoarea Veg Fest-ului.
mai multe detalii
Ștefan Niță - bucătar chef raw vegan

Ștefan Niță

Bucatar Chef, Ștefan Niță este printre primii specialisti care au conceput si livrat preparate vegane si raw vegane la nivel de restaurant si bucatarie profesionala in Romania.
mai multe detalii


Email : ask@dogood.academy

Phone RO : +40 722.341.425
Phone USA : +1 (561) 729-9694

Address : Romania, Bucharest, 14A Paris Street, Room 5s


Reg Com: J40/2184/2016, CUI: 35653193